Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов и Ива Митева да се разберат дали президентска, или полупрезидентска република. Не мисля, че това по някакъв начин ще подобри състоянието на гражданите и българската икономика. Не мисля, че това е на дневен ред. Това коментира съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, цитиран от bTV.

По отношение на енергийните доставки той уточни, че Европейската комисия е подкрепяла България при договарянето на танкерите с втечнен газ.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков призова по-рано служебното правителство да не изпуска търговете за слотове за газ през септември.

"Всичко, което се разтовари в Гърция и Турция, трябва да мине през България, за да стигне до Европа. В изключително добра позиция сме да запазим слотове. Точно поради тази причина през месец месеци дойдоха 10 енергийни министри у нас", допълни бившият министър на финансите.

"3 млрд. куб. метра е потреблението на България, но можем да подадем 20 млрд. куб. метра към Централна Европа", посочи той, но не уточни откъде могат да дойдат тези 20 млрд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase