Снимка: БГНЕС

Нашите комуникационни източници и канали в социалната мрежа фейсбук бяха ударени снощи от тежка хакерска атака и по-конкретно три публикации, касаещи най-горещата и най-съществената за всички български граждани в момента тема, а именно "ужасяващите злоупотреби, правени в сферата на енергетиката, и по-точно - вноса и износа на газ, петрол и далаверите, които са се вършили с посредниците, намесени в тези сделки, от страна на бившите управляващи". Това заяви на брифинг Георг Георгиев, председател на младежката организация на ГЕРБ.

Още по темата
На брифинга в централата на партията той обясни, че хакерската атака засяга три информационни повода.

Първата информация е описанието на схемата с посредниците в газовите сделки, каза Георгиев. Той припомни, че Делян Добрев е показал схемата с посредниците.

„Имаше също така една графична част, в която се обясняваше много подробно схемата с посредниците между „Газпром“ и директно „Булгаргаз“- каква би била цената на газа за българския потребител и каква всъщност е тя - с 30 процента по-висока тогава, когато потокът на газта минава през двама посредници, намесени в сделката“, коментира Георгиев.

По думите му третият повод е за разпространена фалшива новина, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е казал, че през 2023 г. „Газпром“ трябва да се върне в България. „Тотален фейк“, каза Георгиев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че хакерската атака няма да спре партията да коментира темата за енергетиката.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase