Снимка: БГНЕС

В програмата за работата на Народното събрание за тази седмица има точка, с която трябва да се определят правила за избор на председател на КПКОНПИ.

Още по темата
Това обясни в ефира на Нова народният представител от „Продължаваме Промяната” Йордан Терзийски.

След преговорите във вторник с БСП за съставяне на кабинет, Терзийски отново подчерта, че на тях са обсъждани само политики.

На преговорите с БСП не са коментирани назначения и постове. „Ако видим, че има волята и мнозинството, което да реализира тези промени, тогава ще бъде коментиран и персоналният състав на кабинета”, обясни депутатът от ПП.

„От „Продължаваме промяната” доказахме, че за нас постовете не са от огромно значение. Видяхте, че след вота на недоверие, г-н Петков даде назад”, коментира депутатът.

„Разчитаме на политически катарзис в определени политически сили и определени депутати. Но аз не вярвам в такива политически катарзиси”, коментира още Терзийски.

„Наш ангажимент е да положим всички усилия България да има работещо правителство и Народно събрание. В тази посока бяха усилията ни с първия мандат, както и сега, когато водим разговори с нашите коалиционни партньори. Обединяваме се около политики. Идеята е да се сформира антикорупционно мнозинство, което да реализира реформи. Първо е Законът за КПКОНПИ, с г-н Бойко Рашков начело.

Склонни сме на разговори, но този закон трябва да е работещ. Между първо и второ четене ще има възможност да дават предложения за промени, а не с процедурни хватки да бъде отлаган”, каза още депутатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase