Снимка: БГНЕС

Реформите явно няма да са в актуализирането на бюджета.

Още по темата
Това каза в интервю за БНР Иван Нейков, председател на Балканския институт по труда и социалната политика, бивш министър на труда и социалната политика.

"Ще гледаме втори вариант на същия бюджет. Продължаваме втория етап на Бюджет 2022. Tова е нормалната картинка, винаги когато се актуализира републиканският бюджет – всяка общност излиза и казва – моите проблеми са най-тежки, дайте ми", заяви Нейков.

"Няма криза, в която България да е влязла и да е излязла по друг начин, освен с повече труд. Ако изходът е с повече труд, тогава къде са решенията в бюджета на решения като какво правим с хората с увреждания, как им помагаме да излязат на пазара на труда? Над 150 хиляди души с някакви увреждания, които ги няма на белия пазар на труда, защото не сме създали условия за тяг", коментира Нейков в предаването "Преди всички". По думите му сегашната ТЕЛК система е за музея.

"Като не знаеш на кого какво да дадеш, почваш да даваш на калпак, в резултат на което харчиш много пари, но от другата страна ефектът, резултатът от тях не е онзи, който очакваш. Защото тези пари не стигат до истински нуждаещите се хора."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase