Снимка: БГНЕС

В началото на следващата седмица ще бъде готов антикризисния пакет и мерките от него ще бъда официално обявени, съобщи министърът на финансите Асен Василев.

Още по темата
"Те включват облекчаване на разходите както за бизнеса, така и за хората, за да остават повече пари за тях, с които да си посрещнат разходите", каза той. Василев призна, че ситуацията е трудна и то целия свят, не само в България.

"Ситуацията е тежка най-вече за по-бедните от семействата, но в икономиката има ръст на производството и на износа, март е рекорден месец като износ в цялата история на България. Има ръст на производството спрямо предкризисните нива. Това се дължи на това, че работниците и фирмите са се организирали добре и на това, че правителството задържа цените на тока на нива от септември – октомври миналата година", посочи министърът.

Според него именно задържането на цените на тока дават конкурентоспособност на българските фирми.

Василев припомни, че минималната заплата беше вдигната горе-долу с ръста на инфлацията.

"Разходите за детските градини бяха поети от държавата, заплатите в секторите на образованието и на здравеопазването бяха повишени, има ръст на средната заплата и в бизнеса", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase