Снимка: БГНЕС

"Обществените медии не бива да разчитат на "благоразположението" на управляващите, за да получат финансиране, а да има законови гаранции за техния бюджет, например може да бъде фиксиран определен дял от брутния вътрешен продукт. Това е предпоставка за независимата им професионална работа", заяви държавният глава Румен Радев на среща с президента на "Радио Свободна Европа /Радио Свобода" Джейми Флай, който е на посещение у нас.

Разговорът се състоя днес на "Дондуков" 2.

Още по темата
Радев отново подчерта, че в България са необходими законови промени за прозрачност на финансирането и реалната собственост на всички медии, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Това трябва да бъде приоритет на управляващите, който ще предизвика реална промяна за гарантиране свободата на словото Обществените медии трябва да задават високи професионални стандарти. Затова трябва да се гарантира финансовата им независимост", заяви държавният глава Румен Радев  

Джейми Флай запозна президента с дейността на "Радио Свободна Европа /Радио Свобода" при отразяване на военния конфликт в Украйна. "Целта ни е да покажем случващото се на място и последствията от войната", заяви гостът. Той отбеляза растящия интерес на младата аудитория в България към медията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase