Снимка: БГНЕС

"Аз проследих Консултативния съвет по национална сигурност, от който разбрах, че нашата армия е в лошо състояние, че нейното модернизиране не отговаря на предизвикателствата за сигурността в момента, но това рязко контрастира с идеята ни да се защитим сами", обяви в интервю за bTV бившият външен министър Надежда Нейнски.

Според нея в в момент, в който светът обсъжда кризата в Украйна, която е заплаха за сигурността в Европа и на Черноморския регион, и за стабилността в НАТО, Консултативният съвет не излиза с позиция по тази криза и най-важното за рисковете от тази криза за българската национална сигурност.

Още по темата
Според Нейнски силните послания на американския президент Байдън трябва много добре да бъдат осмислени и България да има единна позиция.

"Той подчерта и единството между Европа и САЩ, което обясни с това, че това е единство върху принципи и върху нещата, в които той казва – вярваме, а това са свободата, демокрацията, правото на всяка страна да избере своя път и своето бъдеще", посочи още бившият външен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase