12 нови народни представители заеха местата на избраните за министри в правителството на Кирил Петков и обновиха парламентарните групи. Преди да намерят местата си в пленарната зала новите депутати положиха клетва.

Така от "Продължаваме промяната" вливат 6 нови лица, БСП – 4, а "Има такъв народ" и "Демократична България" - по един нов депутат.

И докато новият състав на 47-тия парламент продължава да се обновява, групата на "Продължаваме промяната" се раздели с двама народни представители - Яна Балникова и Лена Бориславова, които преминаха към изпълнителната власт.

Още по темата
Друг техен колега обаче открадна шоуто в пленарната зала. 29-годишният Радослав Василев направи дебюта си на парламентарната трибуна, но се оказа в неочаквана ситуация. Решен да репликира Теменужка Петкова от ГЕРБ за енергийната криза, от притеснение той забрави мисълта си. А некоректната реакция на залата смути още повече младия Василев и депутатът се отказа от репликата.

И докато част от депутатите се забавляваха, други, със солиден парламентарен стаж, оказаха подкрепа на неопитния си колега. "Убеден съм, че следващия път ще се представи много по-добре от нас, които сме дълги години тук", коментира Рамадан Аталай.

Минути по-късно, под съпровода на аплодисменти, Радослав Василев излезе за втори път на трибуната, за да довърши изказването си.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase