Снимка: БГНЕС

Бившият финансов министър Асен Василев ще се бори за същия пост, ако формацията „Продължаваме промяната“ направи правителство след изборите, обяви самият той в ефира на Нова тв.

Той поясни, че между новата партия и ГЕРБ има огромни различия. Според него единственият начин двете формации да седнат на една маса за политически разговори, е ГЕРБ да обявят, че подкрепят съдебната реформа.

„Ако ГЕРБ се събудят една сутрин и кажат: „Да, ние ще подкрепим работеща прокуратура, работеща съдебна система и всички, които са нарушили закона до момента, ще отидат в затвора” – тогава нека да заповядат на разговорите”, поясни Василев.

Още по темата
Той е категоричен, че шефът на НАП Румен Спецов се е справил идеално с работата си.

„Повиши събираемостта значително, което не е лесно. Досега не съм чул нито едно обвинение за него, което да бъде потвърдено от Гешев или от фактите", коментира бившият служебен министър.

„Защо Спецов толкова много притеснява колегите от ГЕРБ? Да не би да е, защото като започнахме да проверяваме големите фирми и да повишаваме събираемостта, това да е ударило някого по джоба?”, попита той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase