Снимка: БГНЕС

От "Продължаваме промяната" обявиха 5 условия, по които могат да се коалират с други формации след изборите на 14 ноември.

Бившите министри Кирил Петков и Асен Василев посетиха този следобед Стара Загора, като посочиха, че разговорите с формациите "Изправи се БГ!Ние идваме" и "Демократична България" предстоят.

"Първото е да не се увеличават данъците, а да си ги събираме всичките данъци. Вторият принцип е да се спрат всички течове в държавата, така че да може да се използват парите. Всички работници и всички фирми да плащат данъци ефективно. Третото нещо, което за нас е важно - наистина да тръгне да работи образованието. И на не последно място - да забравим за лечението в чужбина, да можем да се лекуваме в България качествено и без да се доплаща", заяви Асен Василев, цитиран от bTV.

Освен тези условия, споразумението с други политически сили минава и през Прокуратурата и промяната в Закона за съдебната власт:

"Прокуратурата не работи - ние го усетихме, четири месеца подавахме папки в прокуратурата и все едно, че ги пускаме в празна пощенска кутия", коментира Кирил Петков.

Според двамата бивши министри засега най-близо до тези критерии от дясно са ДБ, а от левия политически спектър ИБГНИ.

Лидерите на "Продължаваме промяната" заявиха още, че подкрепят Румен Радев за втори президентски мандат, тъй като отговаря на тяхната дефиниция  "обединител на почтените".

Имената на всички областни координатори и водачи на листи на "Продължаваме промяната" ще станат ясни вероятно до седмица. Листите ще бъдат съставени от местни хора, които не са участвали в повече от една партия и имат кариера извън политиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase