Снимка: БГНЕС

Пандемията от коронавируса засегна всички сфери на човечеството, дори на тази, свързана с правата на човека. Това обяви в декларация от името на ГЕРБ председателят на Комисията по вероизповеданията и правата на човека Красимир Велчев.

Той припомни, че на 10 декември се навършват 72 години от приемането на Декларацията за правата на човека на ООН.

Според него важността на този документ все още расте с всяка изминала година, защото правата на човека в тяхната универсалност са в основата на всичко, към което продължава да се стреми демократичната част на човечеството.

"Нашият свят е шарен, има етническо многообразие и колорит и какво по- хубаво от това да имаме живот в разбирателство. Тази година продължава да е противоречива и трудна. Светът пламна и пандемията постави на дневен ред въпроси, които не си бяхме поставяли, появиха се проблеми, на които никой нямаше отговор", каза Велчев.

Според него обаче заради трудностите се е засилва вярата на човека в доброто.

Той припомни ключовите приоритети на България като член на ООН и на Съвета на Европа - равенство за всички българи независимо от етническа им принадлежност, вероизповедание или сексуална ориентация, равни възможности за мъже и жени, активно включване в обществения живот на ромското население.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase