Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради шумен купон на общински съветник в дискотека в Пловдив лидерът на НФСБ Валери Симеонов подаде сигнал до МВР шефа Христо Терзийски, здравния министър Костадин Ангелов и главния прокурор Иван Гешев.

Поводът за гнева му е парти на 2 ноември в „Сохо“ за рождения ден на общинския съветник от ЗС „Александър Стамболийски“.

Присъстващите не са носели маски, нито са спазвали физическа дистанция, а напротив дансингът е бил пълен  с хора, посочва Симеонов в сигнала.

Освен това шумът от силата музика е тероризирал околните сгради след 23.00.

Поне три сигнала са подадени в полицията от недоволни граждани. От Шесто районно в Пловдив няколко пъти са изплащали полицаи.

При поредното им отзоваване на сигнал около 1,30 ч. полицаите не са наложили полицейско разпореждане за прекратяване на шума, както е по закон.

Недоволните са попитали защо не са прекратили шума, а униформените са обяснили, че на партито присъстват високопоставени лица, поради което те отказват да изпълнят законовите си задължения.

Високопоставените лица са освен рожденикът, шефът на „Напоителни системи“ в Пловдив Петко Димов и зам.-кметът по транспорта Тодор Чонов – бивш дългогодишен полицейски служител.

Симеонов настоява от МВР шефа да извърши проверка спрямо неговите подчинени и да уведоми здравния министър за нарушенията на ограничителните мерки, за да бъда санкционирана дискотеката.

От главния прокурор Иван Гешев Симеонов иска да бъде направена проверка за корекционни практики, защото не за първи път полицаи отказват да изпълнят законовите си задължения, когато това е в ущърб на крупни бизнесмени или влиятелни местни политици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase