Снимка: БГНЕС

МВР шефът Христо Терзийски отсече, че полицаите проверяват всеки шофьор, за когото имат подозрение, че е седнал зад волана пиян или дрогиран.

Той отрече твърденията на Георги Гьоков от БСП, че тестовете за наркотици на полицаите стигат едва за три месеца в година и заради това имало вътрешно разпореждане да се ползват само в краен случай.

"В последните години МВР осезаемо увеличава броя на тестовете. През 2019 г. са купени 9010. 28 191 полеви теста са купени до октомври тази година. За следващата година МВР планира да купи 44 хиляди теста", каза Терзийски.

Той увери, че пътната безопасност е приоритет на правителството и МВР полага системни усилия за намаляване на катастрофите.

"Твърденията за целенасочено ограничаване на тестването за наркотици е неоснователно. Проверките са извършват на място и резултатът се получава в момента. Тестовете се предоставят в зависимост от нужните количества по региони, а не според сезона. Полицаите тестват всеки водач, за когото има признаци, че е употребил наркотици", отсече Терзийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase