От БСП заявиха, че днес няма да влязат в Народното събрание, а вместо това ще бъдат отвън - на протеста.

"И миналата седмица БСП не се регистрира. Такъв похват е очакван в една политическа дейност, но все пак нека да обърнем внимание, че в неделя предстои избор за председател на Българската социалистическа партия. По-скоро отдавам тяхното отсъствие на това мероприятие. През последните няколко дни станахме свидели на тежки обвинения за манипулация от страна на някои от кандидатите", каза депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той се съмнява, че присъствието им на протеста ще се осъществи.
 
"Не очаквам цялата им парламентарна група да присъства отвън. Осигуряването на кворум е работа на управляващите. Смятам, че днес ще успеем да осигурим кворум и Народното събрание ще работи. Тази седмица предстои да бъдат приети промени, а именно мерки, свързани с преодоляване на коронакризата", допълни Ципов.
 
Той припомни, че организаторите на протеста призовават гражданите да спазват законите.
 
"Отвън има изградени КПП-та, на които ще се проверяват на случаен принцип гражданите, които са решили да присъстват на протеста. Смятам, че това са правилните действия", категоричен е народният представител.
 
Ципов изтъкна и това, че се очаква следващата седмица да се разглеждат предложенията за промени в Изборния кодекс.
 
"Предложението, което ние сме внесли, е с това да бъде осигурено машинно гласуване в 9500 секции. Смятам, че още следващата седмица ще удовлетворим желанието за това да имаме такова гласува. Машинното гласуване не е панацея", коментира още депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase