Парламентът няма да заседава поради липса на кворум. В дневния ред бяха включени две точки: актуализация на бюджета и изслушване на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Христо Терзийски за сблъсъците по време на Националната конференция на ГЕРБ.
 
"Очакваме оставка. Борисов би трябвало да се появи в Народното събрание. ГЕРБ са изключително загрижени за съдбата на парламента и трябва така да бъде. Би трябвало премиерът по-често да се появява в НС. На пръсти се броят участията му в заседанията на НС. Раздават се едни пари наляво и надясно. Те са с обяснения, че се подпомагат социално слаби групи и сектори, които са пострадали от коронакризата. Парите на държавата, за да могат да бъдат раздавани, трябва бюджетът да бъде обсъден и приет в Народното събрание", каза депутатът от БСП Ирена Анастасова за Bulgaria ON AIR.
 
Според нея точно заради това първата точка от дневния ред е именно актуализация на бюджета.
 
"Вчера на заседание на Министерския съвет беше приет отчет за 6-месечно изпълнение на бюджета. Борисов в негов стил - изключително обидно, обясни как ще дадат 16 млн. на 160 училища в България. Тези средства не се дават сега. За тях по тази програма училищата са кандидатствали има одобрени проекти. Другото - 100 млн. за общежития, защо ги давате сега? Три поредни години нашата парламентарна група предлага в бюджета целеви средства за реконструкция и модернизация на студентските общежития", допълни тя.
 
Относно конференцията на ГЕРБ, където остана съмнение за упражнено насилие върху граждани и журналисти, Анастасова заяви:
 
"Такива действия са недопустими. На твърде много такива случаи се нагледахме. Хората не могат да бъдат заблудени, че охраната на "Тех Парк" е виновна, тъй като те били сключили договор с тях. Винаги организаторите носят отговорност. На кадрите достатъчно ясно се видя, че хората, които агресивно се отнасят към журналистите, са твърде близки с хора от ГЕРБ", посочи още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase