Общ преглед
Парламентарната група на ГЕРБ няма да участва в извънредното заседание от НС, свикано от председателя му Цвета Караянчева от ГЕРБ по настояване на БСП.

Това съобщи Менда Стоянова от управляващата партия.

Още по темата

С решението си на практика ГЕРБ блокира днешното заседание, защото без депутатите от най-голямата партия няма  кворум.

Според Стоянова причината да бъде свикано днешното заседание, на което премиерът Бойко Борисов трябваше да даде отчет какви мерки се предприемат по време на извънредното положение заради конронавируса, цели единствено БСП да си прави пиар.

„В НС се събират депутатите от 264 общини. За всяко заседание на парламента работят над 200 представители на администрацията на НС и не е добре ние да направим огнище на заразата в НС, което след това да се разнесе в цялата държава“, коментира тя.

Освен това по време на извънредното положение законотворците трябвало да се събират само за решения, които се отнасят до важни решения, отнасящи се до здравето и живота на хората.

„Днешното заседание няма такова значение, за да се събираме. Разбира се няма как от БСП и най-вече тяхната лидерка, да си правят медийните си изяви от трибуната на НС, но пък са поканени в медиите“, скочи Стоянова.

Тя се закани, че ГЕРБ няма служат на пиара на левицата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар