Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че са сменени всички членове на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор. Той призна, че преценката на министъра на спорта е "необходима нова свежа управленска мощ" с оглед на това, че след промените в Закона за хазарта, тотото е единственото предприятие, което може да организира лотарии.

Още по темата
Така че със заповед на Красен Кралев е сменено ръководството на тотото. За директор на тотото е предложен висш експерт от информационно обслужване, уточни Горанов.

"Доколкото ми е известно има двама членове на Управителния съвет, които в миналото са известни като успешни футболисти. Има двама експерти от Министерство на финансите: директор на дирекция "Данъчна политика" Людмила Петкова и началник на отдел в дирекция "Данъчна политика". За директор на дружеството е предложен висш експерт от "Информационно обслужване", каза Горанов.

Смяната се е наложила по преценка на министъра на спорта. Необходима е нова свежа управленска мощ в предприятието, с оглед на предизвикателствата в бъдеще пред тотализатора и това,  каза още финансовият министър.
 
Горанов призна, че през последните години Българският спортен тотализатор е отчитал по-ниски печалби заради съществуващите лотарии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase