Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви по време на церемонията по връчването на наградите на КРИБ и на списание "Икономика" - "Мистър и Мисис Икономика" за 2019 г., че няма да има промяна в данъчната политика.

Данъците си остават тези, мощно инвестираме в образование, здраве, спорт, култура, археология, каза премиерът. Той изтъкна, че правителството внимателно и пестеливо харчи в условията на голямата задлъжнялост в световен мащаб на държавния и частния бизнес, като напомни, че тази задлъжнялост е огромен риск, особено за малките държави.

Борисов благодари на деловите среди, че с уменията си, волята и с предприемчивостта дават възможност икономиката да продължава да расте, и отчете, че България има ръст близо 4 на сто на износа, предаде БТА.

Премиерът изброи инфраструктурните проекти, по които в момента се работи, и с подкрепата на бизнеса, като сред тях са обходът на София /"Младост" - магистрала "Тракия"/, магистрала "Хемус", магистрала "Европа", магистрала "Струма" в района на Кресна, проектите в района на Габрово.

Бойко Борисов изтъкна и газовите проекти, и напомни за платеното за американските централи, за реакторите, за КТБ и за Ф-16. "Плюс всичко това, което сме направили, сме на излишък, заяви премиерът и отбеляза, че по време на управлението на Пламен Орешарски страната е била на дефицит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase