Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Бюджетът на България за 2020 г. е реалистичен и като такъв той е съобразен с възможностите на държавата. Това мнение изрази Ивелин Желязков, директор "Тристранно сътрудничество" в АИКБ, в ефира на Bloomber TV Bulgaria.

Още по темата

Сред предимствата на бюджета, които гостът посочи, са запазването на познатия данъчен модел, нарастването на правителствените разходи в ключови сектори, ръстът на инвестициите в работна сила, както и запазването на размера на максималния осигурителен доход.

Според д-р Любослав Костов - икономист и главен асистент в Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ, бюджетът на България за 2020 г. има много достойнства, но и не по-малко недостатъци.

„Предвиденият икономически растеж е 3,3%, но интересното е, че се очаква да бъде вследствие от нарастващото вътрешно потребление. То обаче нараства тогава, когато доходите на населението се увеличават. В този смисъл са предвидени 984 млн. лв. като допълнителни разходи, които да отидат в персонал. Трябва да видим как тези пари ще бъдат разпределени“, коментира Костов.

Целия разговор с експертите вижте в Bloomber TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase