Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Първо ще направим магистрала "Хемус", после едновременно с това, онзи ден отпуснахме близо 800 милиона отпуснахме за Ботевград – Мездра, околиите на Видин, Враца и Монтана. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Става Загора, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Премиерът посочи, че парите за строителството на "Хемус" в размер на над милиард лева вече са организирани.

"За "Струма" - сега влязохме след Благоевград до Кресна. И тунелите, и магистралата трябва да я построим. И Северозападна България и "Хемус", нареди премиерът.

По време на посещението си в Стара Загора Борисов посочи, че застава твърдо зад миньорите и енергетиците от мини "Марица - изток", но същевременно ги предупреди, че вредните емисии и цените им вече стават такива, че след 10-15 години ще е много скъп лукс това гориво и този начин на работа на централите.

Той обясни, че ако се стигне до критичен момент, ще се осъществи комуникация със служителите на мини "Марица-изток". "Виждате какво се случва с екологията по света. Огромният натиск и срещу вредните емисии. Ние сме в Европа. Човешкото здраве е на първо място и като се казва: "Приемаме, че има вредни емисии". Да, де, но приемаме, че и заболяванията са много. Кое е по-важното?", запита министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase