Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В края на политическия сезон доверието в парламента е 21%, срещу 72% недоверие. За сравнение - в началото на мандата на Народното събрание доверието към институцията клонеше към 30 на сто, а недоверието се движеше под 70%. Каква е равносметката?

Политологът Любомир Стефанов и журналистът Валерия Велева коментират темата в "Денят ON AIR".

"Политическият сезон завършва със скандали, с много тежки кризи под знака на общата несигурност в държавата във връзка с теча на данни от НАП, африканската чума, здравеопазването, различни социални напрежения", коментира журналистът Валерия Велева.

Според нея след ваканцията на депутатите ще станем свидетели на гореща политическа есен не само заради изборите, но и заради нерешените проблеми в държавата.

"Проблемите са заложени и не са от вчера. Скандалът обаче се превърна в императивна форма не на общуване, а на представяне на проблемите. Нищо не се случва нормално. Не виждам мнения, които да имат аргументи зад себе си, всичко е сочене с пръст, крещене, викане и оттам нататък средата се отравя", смята политологът Любомир Стефанов.

Гостите на Bulgaria ON AIR коментираха и партиите в държавата преди местния вот.

Според журналиста Валерия Велева преди местния вот ГЕРБ показва вътрешни противоречия, а в БСП текат процеси на конфликти.

"Най-големият проблем на БСП е изваждането на кандидатури, зад които могат да застанат повече хора. Те подават ръка на всички с изключение на ГЕРБ, тоест те създават антифронт ГЕРБ", посочи Велева.

Любомир Стефанов е на мнение, че антикампания срещу ГЕРБ обаче би довела до загуба. По думите му Нинова губи тази битка, откакто е начело на червените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase