Снимка: БСП

В Перник, на площадката на ТЕЦ-а, се подготвя изгаряне на отпадъци, които дори не са от България, а се вкарват от Италия. Няма да позволим в Перник да се изгарят отпадъци. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Перник.

Тя добави, че Перник е един от първенците по замърсяване на въздуха, а това изгаряне на RDF отпадъци  е изключително опасно.

"Станислав Владимиров, който е номиниран от местните структури за кмет на общината, пое ангажимент да работи за спиране на този процес “, коментира още лидерът на левицата. 

"Разговаряхме с всички председатели на общински организации на БСП в област Перник и народните представители от областта във връзка с местните избори. Днес Изпълнителното бюро ще приеме и платформата за местните избори. Прави ни впечатление, че и тук бяха поставени проблеми, които се превръщат в национални. И тук изключително остро бе поставен въпросът със здравеопазването“, каза още Нинова

Тя добави, че в областта има общини, в които по два месеца няма лекар, а други са много отдалечени и транспортът до областната болница е голям проблем.

Тя припомни, че БСП е предложила своята алтернатива в сектора  и бъдещите кметове от левицата ще се придържат към нея за общинското здравеопазване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase