На магистрала "Хемус" строим чисто нови мостове и съоръжения, за които ще дадем около 40 млн. лв,, обяви пред журналисти в Раковски премиерът Бойко Борисов.

"Гледам как вървят ремонтите, как строят хората и в интерес на истината 90% от работещите навсякъде са роми. Сега цели бригади от Ветрен работят на мостовете на магистрала "Тракия". Днес имат събор на Ветрен – казват, първо свършваме работата, след това отиваме на събор! Отрудени, работни – няма събота, няма неделя. Извънреден труд им се плаща. Така че калпави има и българи, и роми, и католици, и християни, и мюсюлмани", обяви Борисов.

Още по темата
"Но мостовете какви са били – не са били изчислени изобщо за земетресения, а сега на всичките им поставяме амортисьори за това, наново колони, наново плочи. Разширяваме ги, за да могат при земетръс да издържат", подчерта министър-председателят.

Преди визитата на папата: Борисов провери ремонтите по "Тракия"

Той посочи, че се работи и по магистрала „Тракия", но работата на "Хемус" е много по-тежка. "Просто там десетилетия не е ремонтирано, водата е текла – там е по-суров климатът, замръзва, затопля и е като каша. На практика ние строим чисто нови мостове и съоръжения, чисто нови", заяви Борисов и уточни, че затова ще бъдат дадени около 40 млн. лв.

"Господ да е милостив, че при един земетръс и при вече тежкия трафик не се е случило да паднат и да се изтрепят хора", каза още министър-председателят.

Премиерът заяви още, че държавата ще финансира изграждането на околовръстно в Пловдив, което ще струва около 150 млн. лв. Във връзка с Асеновградско шосе, Борисов заяви, че официално Акт 16 ще има от 23-24 май.

"Без околовръстно, Пловдив ще изпадне в ситуацията на София – ако не бях направил Южната дъга, западната, северната тангента. При тоя инвестиционен натиск в града и хилядите нови работни места и заводи, които бълват продукция, без околовръстно няма да мине градът", коментира министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов провери подготовката за посещението на папа Франциск в Раковски. Заедно с него в католическия храм в Раковски бе и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

"Аз съм бил тук, като беше срината църквата, когато и площадът го нямаше. Много ми харесва сега", заяви Борисов и допълни, че държавата няма неизпълнено обещание към град Раковски.

"И службите много работа свършиха, и кметът. Постарали са се, добре са направени църквата и площадът. Мисля, че цял свят ще го оцени, независимо от всяка конспирация, в която са ни вкарвали", коментира Борисов.

"Посещението на папата показва, че пътят, който извървяхме със Северна Македония с подписването на договора за добросъседство и името, е правилен. Това е знак на един свят човек, обичан папа“, заяви премиерът. "Така че Господ да е с нас. В края на краищата всички се молим на един Господ", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase