Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов откри ремонтираните 30 километра от пътя Старо Оряхово - Долни Чифлик - Гроздьово - Провадия. Рехабилитацията е финансирана от Оперативна програма "Региони в растеж" и е на стойност 18 милиона лева.

Борисов каза при откриването, че никога не е делил кметовете на партии. Той обясни, че на този етап никой от кметовете не е намерил разлика в отношението на правителството към него, предаде БТА.

Премиерът съобщи, че е възложил на Томислав Дончев, Комисията за финансов надзор и финансовия министър Владислав Горанов да се занимават със случая с фалиралия застраховател "Олимпик". Той допълни, че заедно с КФН ще бъде направено необходимото нарушителите да понесат тежки санкции.

"Проверките на пътните мостове и съоръжения сме ги направили отдавна, разпоредих финансиране и незабавно строителство, за да не се чака", коментира в отговор на въпрос премиерът. По думите му още следващата седмица на всички съоръжения в лошо състояние ще се вкара техника за ремонт.

"Ще намерим начин да ги финансираме, независимо колко пари са необходими, защото когато стане трагедия, вече е късно", смята премиерът. В отговор на въпрос трябва ли да се притесняват хората, Борисов каза, че е трябвало да се притесняваме и преди 20 години, но понеже никой не се е притеснявал, всичко идва при неговото правителство.

Регионалният министър Николай Нанков допълни, че планова поддръжка на съоръженията се прави и те се поддържат в добро експлоатационно състояние. За 17 съоръжения в тежко състояние по магистралите ще са необходими около 130 милиона лева.

Досега в ремонти на мостови съоръжения в тежко състояние са инвестирани над 108 милиона лева. В отговор на въпрос за ремонта на Аспарухов мост министърът потвърди, че той ще бъде отложен, защото съоръжението не е в критично състояние. Дунав мост при Русе не е включен в тези съоръжения - той в момента не бил в тежко експлоатационно състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase