Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е освободен Цветан Димитров, съобщиха от правителствения пресцентър.

Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди.

Още по темата

Министър-председателят Борисов разпореди на министър Порожанов да освободи също така директорa на дирекция "Животновъдство" Златка Възелова, директорa на Дирекция "Директни плащания и идентификация на земеделските парцели" Георги Праматаров, както и съветника на министъра Бойко Синапов.

Това се случва след ескалирането на напрежението заради чумата по животните в Странджа. Днес животновъди недоволстваха срещу избиването на животните им и ниските обезщетения за това.

В знак на крайно недоволство протестиращите запалиха чували с вълна пред Министерския съвет и изляха литри мляко.Разгневените животновъди скандираха за оставка на министъра на земеделието Румен Порожанов и неговия заместник д-р Цветан Димитров. 

На днешното правителствено заседание премиерът Борисов обясни, че заразата трябва да бъде спряна и предприетите мерки са единствените възможни. Борисов призова министрите си да проявят съчувствие и да вземат спешни мерки, за да помогнат на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase