Снимка: архив "Булфото"

Трима лидери на местни организации на БСП излязоха с открито писмо до съпартийците си от Националния съвет на партията и най-вече до онези, които критикуват ръководството в последните дни.

Един от тях беше бившият шеф на левицата Михаил Миков, който вчера обвини новите шефове в еднолично управление и обясни, че БСП е в криза.

Днес председателите общинската и областната структура в Габрово и на тази в Дряново призоваха да се сложи край на критиките преди изборите.

Още по темата

"Не намираме за редно, още по-малко отговорно, бивш председател на БСП да участва в очерняща партията и ръководството кампания, имайки предвид, че вече е имал възможност да покаже- как трябва да се "води” партията", написаха те.

В отвореното си писмо тримата добавят и че стилът на управление на Миков е довел до най-ниските резултати на партията от последните години.

"Само след няколко месеца предстоят избори за Европейски парламент и местна власт. Дълбоко се съмняваме, че с подобни изявления тези "другари” помагат за спечелването им. А може би не искат БСП да сложи край на хегемонията на ГЕРБ?!", пишат партийците.

Те призовават "уважаемите другари", ако не помагат за изборите, поне да не пречат.

"Вътрешнопартийните проблеми в БСП се решават на партийни форуми, а не през малкия екран. Политика и работа за партията се прави и когато не си на ръководен пост. Така доказваш, че си в БСП, заради идеи и каузи, а не за личен интерес, към днешна дата и за реваншизъм", завършват те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase