Снимка: Булфото, архив

Заради скандала с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев шефът на НЗОК Камен Плочев ще бъде под постоянен парламентарен контрол. Това обяви шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Още по темата

Следващия вторник парламентарната група на ГЕРБ ще изслуша проф.Плочев, а утре това ще направи здравната комисия на Народното събрание.

"В писмото до Народното събрание се говори за актуализация на бюджета, за суми над 140 млн. лв. Но не е от компетентността на парламента да правим такава", обясни Цветанов след среща на депутатите от ГЕРБ с Кирил Ананиев, които поиска оставката на Камен Плочев, защото поиска актуализация на бюджета на Касата зад гърба му.

"Не оспорваме професионалните качества на Плочев, а административните проблеми, които са възникнали от неговото действие, и възможността с тях да се заиграва политически", уточни шефът на ПГ на ГЕРБ.

Депутатите от ГЕРБ не са тези, които трябва да искат оставки, ще се вслушаме и в мнението на Надзорния съвет и шефа му - зам.-министър Жени Начева, допълни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase