Архив: Булфото

От БСП са притеснени за бъдещето на програмата за саниране и дали ще има средства за продължаването й. Затова от парламентарната група внасят проект за решение за създаването на временна анкетна комисия за установяване на фактите и обстоятелствата за изпълнението на програмата.

"Бихме искали да стане ясен начинът на определяне на пределните цени на строителните дейности, как са били избирани фирмите, колко са израходваните средства и какви са постигнатите резултати. В предмета на комисията искаме да се заложи и бъдещето развитие на програмата за саниране", настоя соцдепутатът Жельо Бойчев.

Той цитира и данни, внесени от регионалния министър Николай Нанков, от които става ясно, че към момента са подписани договори за 2 млрд. лева и са сключени 4759 договора между общините и етажните собствености.

По думите на Бойчев обаче става ясно и че няма предвидени финансови средства в Бюджет 2018 за продължаване на програмата и изпълнението на тези 4759 договора.

"Към момента не е ясно какво е бъдещето на програмата, не е ясно какъв процент ще се доплаща от гражданите и при какви условия. Това създава дискриминация между тези, които ползваха 100% финансов ресурс, и тези, които трябва да доплащат", настоя социалистът.

Според него управляващите са стартирали тази програма, без да знаят какъв е обхватът и без да знаят как ще я осигурят финансово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase