Снимка: архив "Булфото"

"Мигрантите, които прескачат оградата, аз щях да върна обратно с два шамара". Това обяви военният министър Красимир Каракачанов по повод филма на Елена Йончева "Граница".

В него журналистката, сега депутатка от БСП, показва как нелегални мигранти прескачат спокойно оградата на границата ни с Турция.

Още по темата

Каракачанов се възмути, че Йончева и екипът й не са предприели нищо да върнат прескачащите оградата обратно в Турция. "Само дето с кафе и локум не ги черпят", каза Каракачанов пред bTV.

Той обвини Йончева, че не се държи като депутат, а като журналист, който търси евтина сензация.

"Нормално е някъде, някой да успее да прескочи оградата по българо-турската граница, но главната цел на оградата е изпълнена, а именно - да спира масовото нахлуване на бежанци в България" каза още военният министър.

Той все пак призна, че има проблеми с охраната по границата. Сред тях са липсата на видеонаблюдение и достатъчен брой екипи, които да реагират на сигнали за незаконно преминаване.

Решението според него е да се изпрати армията по границата.

С допълнителните пари за отбрана за следващата година – 100 млн. лв., ще бъдат създадени нови 1300 щата в армията, за да се компенсира частично недостига на 5000 души, каза още Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase