Снимка: кадър Bulgaria ON AIR

Патриотите определиха атаката срещу зам.-министъра на транспорта Ангел Попов, който е номинация на НФСБ, като "претоплена манджа" и ответен удар.

Още по темата

По-рано от БСП обвиниха Попов, че в качеството си на председател на браншова организация, в периода 2012-2014 г. е събирал пари от свои колеги с цел да им уреди разрешителни за превоз на товари.

Патриотът Борис Ячев обаче обясни, че още през май месец са се появили същите твърдения и е имало атака от една организация в международния транспорт. Тогава зам.-министър Попов е завел дело за набеждаване и публично уронване на престижа и то вече е в съда.

"От вчера от страна на Автомобилна администрация са предприети административни принудителни мерки към един от членовете на същата тази международна транспортна асоциация. Мерките водят до временното отнемане на лиценза за международен превоз. Предполагаме, че днешната атака, през устата на депутатите от БСП, е по повод на тази принудителна мярка", коментира Ячев.

"Днешното изявление на депутата от БСП го оценяваме като поредния похват на животното, наречено сепия - когато е застрашено, да пуска един мастилен облак, за да отвлече вниманието в друга посока, да се отвлече вниманието от скандалите с депутатския брат в Русе. Днес се поднася една претоплена манджа с едни сигнали от месец май, по които има заведено и дело", настоя той.

Ячев допълни, че са наясно, че пресичането на порочни практики в международния транспорт от страна на Автомобилната администрация и правителството може да предизвика подобна съответна реакция с "удари под пояса".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase