Снимка: кадър Нова тв

От БСП обвиниха в корупционни практики зам.-министъра на транспорта Ангел Попов и нападнаха премиера Бойко Борисов, че борбата с корупцията не е ефективна.

Георги Свиленски от левицата обяви, че в периода 2012-2014 г. Ангел Попов е събирал пари от свои колеги с цел да им уреди разрешителни за превоз на товари в качеството си на председател на браншова организация.

"Преди 6 месеца колегите от Националното сдружение на българските превозвачи сезират министър-председателя. Цялата ситуация как е събирал парите, от чие име ги е събирал, е написано в сигнал до премиера", обясни Свиленски.

Той допълни, че освен този сигнал, има и декларация от човек, който е застанал с името си и е заявил, че е дал пари на Ангел Попов да му уреди разрешителното.

"Шест месеца след този сигнал Ангел Попов продължава да бъде зам.- министър на транспорта", заключи Свиленски и допълни, че по този начин не може да се води борба с корупцията.

"Министър-председателят сезирал ли е българската прокуратура? Защото ако не е, ние като народни представители сме длъжни да го направим", завърши червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase