Снимка: Правителствена пресслужба

Отличните добросъседски отношения между България и Турция са предпоставка за засилване на икономическото сътрудничество в интерес на двете страни.

Това е отбелязал министър-председателят Бойко Борисов по време на разговора си в Министерския съвет с министъра на търговията и митниците на Турция Бюлент Тюфенкчи, съобщи пресслужбата на кабинета.

Премиерът е изтъкнал значителното нарастване на стокообмена от началото на годината. По думите му това говори за наличие на потенциал, който може допълнително да се развива.

Борисов е обърнал внимание и на размера на турските инвестиции у нас, възлизащи на 24.5 млн. евро за първите три месеца на 2017 г., и е акцентирал върху стремежа на правителството да подобрява условията за правене на бизнес в България.

По време на срещата е било обсъдено също сътрудничеството между митническите служби на България и Турция и значението на навременния обмен на информация в тази сфера.

Премиерът Бойко Борисов е изтъкнал и мерките, които страната ни взема за борба с контрабандата и за охрана на границите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase