Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

БСП ще проведе Конгрес на партията след две седмици. Това решение беше взето на пленум на социалистите. На него ще  бъде утвърдена и номинацията на Сергей Станишев за нов мандат начело на ПЕС, пише "Дарик".
 
Напрежението в редиците на социалистите тръгна от битови, а не политически въпроси – наложи се пленумът да се проведе в парк хотел Москва, а не в централата.

Още по темата

Причината – залата на "Позитано" 20 е отстъпена на фестивал на патриотичната и антифашистката песен "Сребърните чучулиги", както и фестивал на фронтовата песен "Альоша". Новото място обаче се оказа, че трудно побира всички и се наложиха размествания.

Така дойде ред на политическите проблеми и на критиките защо се бърза със свикването на Конгрес.
 
"Това за две седмици да се прави конгрес е нещо, което отдавна не е експериментирано в нашата партия", посочи Димитър Дъбов аргументите му против.
 
В крайна сметка на косъм предложението изобщо темата да бъде обсъждана на пленума мина.

И се стигна до доклада на лидера на партията Корнелия Нинова за състоянието на държавата. И очакваните критики към властта:
 
"Ние внасяме жалба в Конституционния съд по повод оставката на Делян Добрев. Редица конституционалисти твърдят, че оставка не се гласува, констатира се само дали е дадена доброволно. Но те нагазиха и конституцията, и законите. И оставиха Делян Добрев в парламента именно, за да шайката. За да не тръгне един, че следват и други".
 
На пленума беше решено още следващата седмица отново да се съберат, за да обсъдят резултата от частичния местен вот и организационното състояние на структурите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase