Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Общ преглед
Мозайка от цветя, изобразяваща логото на Българското председателство на Съвета на ЕС, бе направена пред входа на Зала 6 на НДК.

В представянето й участваха ресорният министър Лиляна Павлова, кметът на София Йорданка Фандъкова и холандският посланик Яп Вернер.

Мозайката се реализира по идея на посолството с подкрепата на Столичната община и е израз на приятелството на Холандия и България в рамките на ЕС.

Министър Лиляна Павлова посочи, че тази холандска инициатива за нас е много важен знак за подкрепа не само за подготовката, а и за доброто и красиво посрещане на нашите гости, предаде БТА.

Това означава и подкрепа за усилията, които българското правителство заяви като ясна и категорична воля да бъде един активен и добре работещ председателстващ на Съвета на ЕС, каза още Павлова. По думите й това препотвърждава партньорството между България и Холандия.

Кметът Йорданка Фандъкова каза, че общинската администрация на Амстердам е помогнала много на Столичната община с екипи и експерти, за да може да се подготви добре за председателството. Тази придобивка има огромно занчение освен за гостите ни, но и за софиянци, посочи тя.

Посланик Вернер отбеляза, че това е един от начините, по които Холандия подкрепя българското председателство на ЕС. Той посочи още, че са спомогнали на около 300 български експерти от различни министерства да се подготвят за председателството в Холандия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар