Снимка: архив "Булфото"

Шефът на парламента Димитър Главчев призова президента Румен Радев да разсекрети стенограмата от вчерашното заседание на КСНС, ако смята, че то е било бойкотирано.

"Ако още един освен Корнелия Нинова има такова възприятие, че вчера е имало бойкот на КСНС, призовавам президента Румен Радев да разсекрети стенограмата от заседанието”, каза Главчев пред bTV.

След вчерашните разговори при държавния глава лидерката на социалистите обяви, че заседанието е било провалено от управляващите, заради отсъствието им от него. Радев пък съобщи, че го е прекратил и го е насрочил отново за следващата седмица.

Още по темата

"Нямаше никакъв дух на бойкот. Всеки изложи тезите си, чуха се докладите, после започна нормален дебат”, обясни днес Главчев, който също бе сред участниците в съвета.

Той е категоричен, че напрежение между Радев и Цветан Цветанов не е имало.

Главчев коментира и оставката на депутата Антон Тодоров. Гербаджията поиска да си тръгне след медиен скандал, в който заговори за уволнение на журналисти.

Днес предстои депутатите от ГЕРБ да обсъдят молбата за напускане на колегата си, а утре тя вероятно ще бъде разгледана от Народното събрание.

"Смятам, че поведението на Тодоров е шега. Призовавам всички, преди да се произнасят по казуса, внимателно да изгледат това, което се е случило”, коментира Главчев.

По думите му Тодоров е отправил предупреждение за евентуална заплаха. "Тя няма да дойде от Антон Тодоров, или от ГЕРБ, или от някоя шайка, а от другаде”, анализира Главчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase