Архив: Булфото

Правителството определи периметър за придвижване на търсещите закрила чужденци, настанени в центровете на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) в София, Харманли и с. Баня и транзитен център в с. Пъстрогор.

Целта е въвеждане на строг административен контрол. Докато тече производството за предоставяне на международна закрила, чужденецът има право да се движи в рамките на определената област, която не може да напуска.

Обособената зона дава достатъчна възможност за движение, съобщават от пресцентъра на МС

С оглед законовото задължение на търсещите закрила да не навлизат в граничната зона на България, настанените в регистрационно-приемателен център на ДАБ в Харманли могат да се придвижват в определения периметър на територията на област Хасково, без граничната зона.

Настанените в транзитен център в с. Пъстрогор могат да се придвижват на територията на област Хасково, без граничната зона, с изключение на територията на с. Пъстрогор.

Необходимостта от съществуване на подобна определена зона в района на транзитен център – с. Пъстрогор ще отпадне до края на 2017 г., заради обособяването на центъра от отворен в затворен тип.

Настанените в приемателния център в София не могат да напускат територията на град София, а настанените в с. Баня – територията на област Сливен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase