Снимка: МС

"Пет години съм гасил пожари само с брезентова мушама и пластмасова каска. Моите уважения към пожарникарите, имам право да ги гледам в очите и да им го говоря, делили сме риска заедно", коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Девин. Изказването му е по повод исканията на протестиращите пожарникари, припомняйки при какви условия по времето на социализма огнеборците са работили.

Според него в пъти се е повишило и заплащането, и обезпечаването на колегите му от пожарната, сравнявайки с условията от преди 20 г. "Като професионален пожарникар мога да споря много с тях. Сега какви коли имат, 300 милиона отидоха за пожарната. Кажете едно "мерси” поне за колите!", каза Борисов.

Още по темата

Премиерът уточни относно исканията на пожарникарите ще се прегледа бюджетът и ще се търсят възможности.
 
Министър-председателят подчерта, че вече е факт това, което е обещано в предизборната програма за повишение на учителските заплати и минималните пенсии.

През следващата седмица ще се обяви целевата програма, която вече е осигурена за образователната инфраструктура, допълни премиерът. Наред с повишаването на учителските заплати и тази програма, Бойко Борисов прогнозира през следващите години добър резултат по отношение на качеството на образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase