Снимка: Youtube

 

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки се стреми отчаяно да привлече или да "запали" аудититорията, която не успя да капитализира. Мислеше си, че с евтин бензин и трикове ще успее да спечели вниманието на избирателите.  Така PR експертът Александър Христов коментира видеото, с което преди дни Марешки осмя акцията на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума по Черноморието ни.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR Христов подчерта, че това е поредният трик на Веселин Марешки.

"Най-вероятно има форма на отмъщение и все пак смятам, че желанието да възстанови позиции в обществото е основната причина, поради която Марешки го прави. Той отчаяно се нуждае от внимание, което да капитализира на следващите избори", коментира PR експертът.

Журналистът Соня Колтуклиева бе категорична, че Валери Симеонов е прекалил в желанието си да се говори за проверките.

"Върна ни във времената, когато законът се налагаше с тоягата. В крайна сметка ние се движим към Европа, не се връщаме назад", отбеляза тя.

Според Колтуклиева премиерът Борисов е изолирал Марешки след коалирането на ГЕРБ с "Обединени патриоти" и е гледал абсолютно пренебрежително всички правни действия срещу лидера на "Воля".

"През всичкото това време Марешки стискаше зъби и казваше: Ще ви го върня някой ден", посочи тя в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Колтуклиева маркира няколко противоречия в коалицията, предизвикани от искания на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. По думите ѝ Борисов не изключва да "разтури коалицията" и да предложи такава на лидера на "БСП за България" Корнелия Нинова.

Александър Христов е на мнение, че евентуална коалиция ГЕРБ - БСП би била много по-изгодна за Борисов, отколкото за Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase