Снимка: архив Булфото

Българските хотели в Слънчев бряг изплащат 12 милиона лева годишно в компенсации на туристи, които не могат да почиват от незаконен шум.

Това написа Валери Симеонов в профила си във Facebook като се позова на информация от директора на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Вицепремиерът води от дни ожесточена битка с шума в курорта.

Още по темата

Според Симеонов е пълен абсурд фактът, че на фона на компенсациите за 12 милионя, от всички концесии на плажове, българският държавен бюджет печели 8 милиона лева годишно.

"Както казаха специалистите от бранша, Слънчев бряг не се рекламира като дестинация за парти туризъм - напротив, той се рекламира като курорт за семеен туризъм", пише още Симеонов.

Той допълва, че статистиката на хотелиерите го потвърждава - само 5-10% от всички туристи са млади хора, дошли единствено за купона.

"Те имат своето място в туристическия микс, но това не трябва да става за сметка на останалите 90%, дошли да почиват на прекрасните плажове на Черно море", пише още вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase