Снимка: архив Булфото

Няма да си дам така лесно главата. Така премиерът Бойко Борисов коментира случката, която предизвика много коментари в социалните мрежи в последните часове.

Вчера стана ясно, че от ГДБОП са привикали на разпит потребител на Facebook заради гневен коментар срещу Борисов. Днес премиерът се обади лично на Васил Коцев, за да му се извини.

"Чух се с него по телефона, за да кажа, че нито знам, нито ме интересува... ", каза Борисов. Коцев също се извинил, че не е искал да убива премиера. "Разбрахме се много ведро и добре", допълни Борисов.

Още по темата

На въпроса защо е решил да се извини, премиерът отвърна: "Исках първо да разбера кой иска да ми отреже главата. Оказа се, че  той не ме мрази, нито аз".

"Това е демокрацията, пише се всичко за всички. Кофти е, че това го четат деца и внуци. И за вас майка ви да прочете, че искат да ви режат главата, няма да е приятно, нали", каза още Борисов.

Премиерът Бойко Борисов упрекна в престараване служителите на ГДБОП, посетили Коцев.

"И сега се карах на полицаите. Някой път се престарават, не знам на кой искат да угодят", каза премиерът и обясни, че в такива случаи всички стават за смях. И допълни: "А и няма да си дам толкова лесно главата".

Борисов коментира и акциите на Валери Симеонов срещу шума по морето. Вчера те предизвикаха протест в "Слънчев бряг", а недоволните поискаха премиера да спре вицето си.

"Говорих с Валери Симеонов. За едно от заведенията има десет жалби, за другото -  двайсет", каза министър-председателят. Той припомни закона, според който не трябва шумът трябва да спира в 23 часа.

"Той си действа според правомощята. Ако има дебат, той трябва да се пренесе в парламента и депутатите да се произнесат дали да се промени закона или не", каза още премиерът.

Бойко Борисов направи коментара си по време на инспекцията на ремонта на пътя Пловдив-Асеновград. Той изрази надежда, че от път-убиец ще се превърне в едно то най-хубавите съоръжения в района.

Премиерът пак обясни, че обжалванията пречат на строителството на пътя Поморие – Ахелой, на внедряването на ТОЛ системата, на пътя през Кресна.

"Нови мотриси искаме да купим, сега пак ще обжалват две години", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase