Снимка: архив БТА

ГЕРБ продължи с обвиненията си срещу лидера на БСП Корнелия Нинова. Управляващите отново я атакуваха, че лъже, че е част от корупционни схеми и я призоваха да съди и други политици, не само от ГЕРБ, които твърдят, че тя не казва истината.

Така от управляващата партия отвърнаха на вчерашното изявление на лидерката на опозицията, че ще съди всеки, който твърди, че е замесена в корупционни схеми около проекта "Цанков камък".

Подобни обвинения отправиха към нея депутати от ГЕРБ, напомняйки, че като зам.-министър на икономиката тя е била част от Тройната коалиция и от корупционни практики около "Цанков камък".

Още по темата

Вчера соцлидерката отрече това, поиска от главния прокурор да го потвърди и заяви, че ще съди всеки, който я вини в корупция по проекта. Тя написа и писмо до австрийския посланик, за да го информира, че за българското правителство "Цанков камък", реализиран с австрийска помощ, е корупционен проект.

"Г-жа Нинова лъже, като казва, че няма нищо общо с корупционни схеми и не е била в Тройната коалиция", каза днес Десислава Атанасова, цитирана от "Фокус".

Депутатката цитира материали от медии, в които премиерът на Тройната коалиция Сергей Станишев казва, че Корнелия Нинова ще бъде уволнена, тъй като има сериозни обвинения срещу нея.

Атанасова цитира и тогавашният президент Георги Първанов, който контрира, че действията на министър-председателят са закъснели.

Депутатката коментира и писмото на Нинова до австрийския посланик.

"Отново сте закъсняла, г-жа Нинова, защото още през 2010 г. Бойко Борисов разговаря с президента на Австрия за целия проект "Цанков камък", каза Атанасова.

Тя изчете и изявления на други политици, които обвиняват лидера на БСП в лъжа и я посъветва да съди и тях.

"Ако г-жа Нинова има намерение да завежда дела във връзка с твърденията, че лъже, бих я посъветвала да заведе дела и срещу още няколко човека - генерал Решетников, Румен Петков и г-н Гергов, които също твърдят, че тя лъже. Ще цитирам нейния приятел г-н Гергов: "Истината не е приятел на Корнелия Нинова". Очакваме тези хора също да бъдат приведени под отговорност", каза още депутатката.

От ГЕРБ коментираха и проекта за борба с корупцията, който социалистите внасят. Той е контра на закона, изработен от правителството, с който БСП не са съгласни.

"С антикорупционния закон на БСП се създава паралелна структура на прокуратурата, но не е ясно под чий надзор", каза зам.-шефът на партията Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase