Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българското общество е доста адекватно. Много добре е запознато с политическия процес у нас и може да се разчита не неговата преценка и на оценката, която дава, и на правителството, и на парламента, като оценка за политиките, които води. Това каза Христина Тодорова, Галъп Интернешънъл, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Тодорова коментира последното издание на ежемесечното изследване на политическите и икономически нагласи в България.

"На въпроса накъде върви България още през май месец се забелязва оптимизъм, който следва положителна тенденция и постепенно се покачва. Това се вижда и сега", посочи тя.

Исторически погледнато назад във времето можем да видим, че след всички избори има една положителна тенденция в доверието, което реално е кредита на доверие след изборната ситуация, каза Тодорова. "В момента се успокоява. доверието спира да расте и постепенно навлиза в негативния си път, защото обществото оценява работата на правителството, а не обещанията".

"Икономическите данни сочат оптимизъм, защото българинът възприема кабината "Борисов" 3 като естествено продължение на предишния кабинет и за него няма нищо ново, нищо изненадващо и това се възприема като стабилност и предвидимост на нещата, които ще се случат, а същевременно той е спокоен за икономическото развитие на страната", настоя Христина Тодорова.

Как се отрази върху общественото мнение спрямо банковата система след казуса КТБ? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase