Снимка: Bulgaria ON AIR

Изпълнителната власт в България работи ден за ден, безплатно, без да има представа накъде отива страната ни. Липсва стратегическа визия за управлението на държавата, а обществото остава неразбрано от правителството, заяви в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Красимир Янков.

"От БСП сме готови да работим в интерес на хората. До момента сме внесли за обсъждане в Народното събрание множество законодателни промени, които бяха отхвърлени. Още на предсрочните парламентарни избори представихме конкретна програма, целяща борба с бедността и неравенството в държавата. За огромно съжаление обаче от ГЕРБ не виждат проблемите, а гледат през тях", отсече гостът.

По-рано правителството одобри законодателната си програма за втората половина на 2017 г. Законът на нормативните актове предвижда приемането на закони и подзаконови нормативни актове на Министерския съвет да се осъществява въз основа на законодателна и оперативна програма за шестмесечен период.

Документите ще дадат възможност за повишаване на прозрачността на процеса по приемане на нормативните актове и създаване на възможност за по-широко гражданско участие в обществените консултации по проектите, включени в програмите.

"Все още обаче чакаме плана на правителството за неговия мандат. Вече четвърти месец само се говори за детайлна и обширна и общественодостъпна програма, а конкретни действия не са предприети", посочи още Красимир Янков пред Bulgaria ON AIR.

Във връзка с изявлението на лидера на левицата Корнелия Нинова по време на традиционния събор на връх Бузлуджа преди дни, когато тя се обяви за слагане на "край на прехода", единение на народа и премахване на "политико-икономическата мафия" в България, Янков бе категоричен, че конкретни предложения от страна на социалистите ще бъдат направени.

"Стремим се да реагираме адекватно на случващото се в държавата и да оказваме натиск на правителството, когато виждаме, че с действията или бездействията си то не постъпва правилно. Ще използваме всички възможни начини, чрез които можем да го предизвикаме да вземе верните решения", допълни още той.

Видео от разговора вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase