Снимка: МС

ГЕРБ не е изгубила изборите от БСП на вота за президент, защото левицата не е имала кандидат, а е подкрепила независимия Румен Радев, който след изборите зае поста на "Дондуков" 2. Така премиерът Бойко Борисов отговори на обвиненията на червената шефка Корнелия Нинова, че бил излъгал хората и използват Цецка Цачева като предварително планирал да загуби изборите за държавен глава.

Още по темата

"На президентските избори БСП кандидат нямаха – подкрепиха независим кандидат, така че ние с тях на президентските избори не сме се сблъсквали. Корнелия Нинова не е спечелила президентските избори – първо с това подскачане от Бузлуджа лъжа до лъжа се говори. Второ, да бъдат малко по-скромни като те кандидат нямаха, а подкрепиха независим", коментира той.

"Веднага след тях бяха парламентарните избори, когато бяхме аз и тя, и резултатът е категоричен – в полза на ГЕРБ – с 15 депутата повече", пресметна Борисов.

Освен това според него след нарушенията на вота, открити от Сметната палата, социалистите трябва да внимават в коментарите си.

"Още повече, ние с президента Румен Радев се видяхме, поговорихме, че дирекцията "Антикорупция" в ДАНС ще отиде в този голям орган, се избира от парламента и се назначава от парламента и ще бъде равно отдалечен. А Корнелия Нинова чула – не дочула коментира", обвини пък той соцлидерката.

"Корнелия Нинова не се беше явила на президентските избори. Аз знам какво правя и след това съм я победил категорично. И сега имаме 3,9% ръстът на икономиката, а по отношение на безработицата - на практика не можем да намерим работници. Бюджетът е на близо 2 млрд. лева излишък", каза още Бойко Борисов.

Във връзка с очакванията му от визитата в Македония, той заяви: "Аз никога нямам очаквания. Когато нещо свърши, то е документирано".

"Възползвали сме се от експертизата на всички, които са работили по този договор. С декларация парламентът го е подкрепил. Така че не виждам по какво може да се правят компромиси. Ние отиваме с ясен мандат от декларацията на парламента, че можем да подпишем този текст след като всички са го подкрепили в парламента, знаем, че ще се подпише и след това ще бъде ратифициран. Да изчакаме събитията", коментира още Борисов, като подчерта, че жп и магистралната връзка между двете страни са особено важни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase