Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Големите партии да започнат дискусия за създаването на нова организация срещу корупцията, поиска лидерът на БСП Корнелия Нинова от връх Бузлуджа.

Още по темата
Тя подчерта, че основните акценти в разискванията трябва да бъдат закони, хора и възмездие.

Нинова предложи антикорупционното звено да бъде извадено от ДАНС , а неговият директор да бъде определен от президента Румен Радев, който по думите и "е един почтен и достоен човек".

Съставът на новата организация да бъде избран с квалифицирано мнозинство от две трети от парламента, предложи още лидерът на БСП. Тя изрази надежда, че успешната работа на новата антикорупционна организация ще осигури средства за по-високи заплати и пенсии.

Корнелия Нинова благодари за подкрепата при избора на Румен Радев за президент, както и на "нашата Илияна Йотова". "Днес си свалям шапката по три повода - химна на България, героите на България и за вас скъпи социалисти", изтъкна в словото си лидерът на БСП, цитирана от БТА.

Корнелия Нинова посочи, че не се е изкушила на съюз с ГЕРБ и се размина на Историческа поляна с Георги Гергов, който беше начело на пловдивските социалисти и поднесе цветя пред паметника на Димитър Благоев.

"Отидохме на парламентарни изброи, които загубихме, но три пъти увеличихме подкрепата за БСП и нейните коалиционни партньори. Днес 1 000 000 българи вярват, че ние сме техните представители в парламента", заяви Нинова и продължи: "Благодаря ви, че не позволихте днес да бъдем част от управлението на суджука, да бъдем част от новия дълг на България, да бъдем част от политиката за продажба на земеделските земи".

Близо 50 000 социалисти се събраха днес на традиционния митинг на Историческа поляна, който се проведе под мотото "Единни за България, която обичаме", съобщиха организаторите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase