Снимка: архив Булфото

БСП се похвали със силен парламентарен сезон преди Народното събрание да приключи работа си за тази сесия.

Според червената шефка Корнелия Нинова най-важното за нейните депутати е било да представи алтернатива на управлението и тази цел е постигната.

"Българи, които сте ни подкрепили на изборите, каквото ви обещахме, го изпълняваме!", обърна се тя към своите избиратели.

В същото време разкритикува властта и отсече, че има проблеми и в коалицията.

Конкретен повод за това стана гласуването на двете кандидатури за зам.- председатели на Комисията за финансов надзор (КФН).

Само народните представители от ГЕРБ гласуваха "за", но със 110 "против" и 15 "въздържал се" предложението юристът Йордан Чомпалов и икономистът Румен Соколов да станат заместници на председателката на комисията Карина Караиванова.

Според Нинова това е първото сериозно пропукване между коалиционните партньори.

"Коалиционен партньор бламира предложение на правителството, като се добавят и вътрешнопартийните проблеми в ГЕРБ - "суджукгейт", битката на лобитата, разделението за НДК, това създава допълнителна нестабилност и може би е редно премиерът Бойко Борисов да поиска вот на доверие от коалиционния си партньор", коментира соцлидерката.

Иначе червените отчетоха, че са внесли 17 законопроекта през отиващата си парламентарна сесия, които били в съответствие с предизборните им обещания. Основно те са по социални въпроси, за правата на работниците, за хората в неравностойно положение, образованието.

"За БСП сесията беше наситена, активна, динамична",похвали се Нинова.

Заместникът й Крум Зарков допълни, че всеки един от законопроектите е придружен с оценка за въздействието и е изчислено откъде може да се финансират мерките.

"Още от септември ще започнем работа по изготвяне на алтернативен бюджет и ще се види, че пари има", закани се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase