Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заплаши, че няма да подпише декларацията за подписването на договора за добросъседство и сътрудничество с Македония, ако министър-председателят Бойко Борисов не дойде в парламента и не участва в разискванията.

"Не може премиерът за пореден път да демонстрира неуважение към българския парламент и към нас, които сме се обединили, за да го изпратим в Македония да подпише договора", заяви Корнелия Нинова.

"Борисов поиска и намери подкрепа за декларацията между парламентарните групи. С неговото поведение обаче е напът да взриви това крехко съгласие", заяви Корнелия Нинова и заплаши, че ако премиерът не се появи, ще оттегли подписа на парламентарната група в декларацията.

След изявлението шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че премиерът е на път за парламента, но не е била необходима тази емоция от страна на Корнелия Нинова.

По думите му тя е трябвало да попита дали Бойко Борисов възнамерява да дойде и щял да й каже, че той пътува към парламента.

Нинова отвърна на Цветан Цветанов, че е питала два пъти председателя на Народното събрание Димитър Главчев дали премиерът ще присъства и той е отговорил отрицателно.

Малко по-късно министър-председателят влезе в Народното събрание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase