Снимка: архив Булфото

Съвсем нормално е за БСП винаги да искат оставка. Така зам.-шефът на ГЕРБ коментира призива на социалистите към премиера да уволни вътрешния министър Валентин Радев.

По-рано депутатът от левицата Красимир Янков поиска Борисов да освободи МВР-шефа заради недоверието в него и риска от полицейщина. Повод за критиките на социалистите стана изказването на Радев, че колкото повече ни следят и слушат законно, толкова по-добре, защото ще бъдат хванати лошите.

"Има интерпретиране на думите на министър Валентин Радев и това е повод опозицията отново да бъде чута в публичното пространство", отвърна Цветанов, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Според втория в ГЕРБ критиките към МВР-шефа са несъстоятелни. Цветанов припомни времето, когато и той като вътрешен министър бе обвинен в неправомерно подслушване. Тогава той бе проверяван по искане на лидера на БСП Сергей Станишев.

"Всичко бе използвано с единствена цел – политически атаки към основния политически опонент. Минаха две години и се видя каква е истината. Но все пак може би са постигнали своите цели. От тази гледна точка – това е съвсем нормално за БСП – винаги да искат оставка на всеки един министър и на министър-председател", обясни Цветанов.

Според него хората са отговорили на тези искания на предсрочните парламентарни избори.

Цветанов обясни, че страната ни днес е "в изключително добра международна легитимация". Според него това, че премиерът Бойко Борисов е в постоянен контакт с европейските лидери, с Анкара, е допълнителна гаранция за сигурността и за авторитета на България.

"Опозицията няма друг полезен ход, освен да създава напрежение и да генерира такова напрежение", каза още Цветан Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase