Снимка: архив Булфото

Паметникът "Бузлуджа" трябва да остане държавна собственост. Това предлага на правителството областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

На пресконферениця Микова обясни, че днес от МРРБ е поискано становището й за това дали паметникът да бъде отдаден за ползване на БСП. Тя не изключва възможността казусът да бъде дискутиран и на заседанието на правителството утре.

Паметникът е строен със средствата на всички граждани на България във време, когато БКП е била единствената партия в държавата. Решението трябва да бъде в обществена полза, а не в частнопартиен интерес, подчерта областният управител на Стара Загора, пише БТА. По думите й това е архитектурна забележителност от световен мащаб.

Гергана Микова припомни, че набезите към паметника на любители на силните усещания продължават ежедневно. Заварените врати затрудняват проникването в него, но фирми и частни лица не спират да се възползват и да печелят пари, превръщайки полуразрушената и опасна сграда в атракция за туристи от цял свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase