Снимка: БТА, архив

Въпреки че официално в България има разделение на властите, името на президента Румен Радев отново беше на дневен ред в парламента и пак стана причина за противопоставяне между управляващи и опозиция.

Този път поводът беше идеята на държавния глава да се създаде единен орган, който да се бори с корупцията по високите етажи на властта.

Още по темата
Първа започна Снежана Дукова, която взе думата, за да прочете декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ.

"Спрете да въвличате президентската институция в измислени войни", обърна се тя съм социалистите и увери, че за ГЕРБ борбата с корупцията "не се изразява в говорене в телевизионните студиа и декламиране на реч".

"Искам за пореден път да препотвърдя предизборното обещание на партията, което поехме за създаване на единен антикорупицонен орган", заяви Дукова.

Според нея обаче имало обрат в позицията на депутатите от БСП, защото в предишния парламент не били подкрепили предложението за създаването на такъв. "Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова изразява коренно различна позиция", заяви Дукова.

Червената шефка обаче отрече левицата да вкарва Радев в конфликти.

"Не ние въвличаме президента в тази война, а г-н Борисов и г-н Цветанов с обвиненията за корупция по високите етажи на властта", скочи тя.

Според нея да се бориш с корупцията преди всичко означава да спазваш закона, да въвеждаш законност, да контролираш изпълнението на закона.

"Това не е президентът Росен Плевнелиев. Ако вие сте свикнали да употребявате президент, да казвате: "Магаре да ви вържа, магаре ще изберете", да го потупвате по врата, това е друг човек", упрекна лидерът на БСП.

Нинова отсече, че Радев излиза със собствени позиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase